Wat is een IR extender?

Wat is een IR extender?

Een IR extender (IR-verlenger of infrarood verlenger) is een apparaat dat je gebruikt om het bereik van infrarood signalen te verlengen. Infrarood signalen worden vaak gebruikt voor de afstandsbediening van bijvoorbeeld jouw televisie, tv-decoder of dvd-speler.

Bevindt een te bedienen apparaat zich buiten het directe zicht van je afstandsbediening? Gebruik dan een IR extender om het signaal door te geven naar het te bedienen apparaat.

Instapmodel IR extender

Ben je op zoek naar een eenvoudige oplossing om al jouw apparatuur dat in een gesloten kast staat te bedienen? Kies dan voor een instapmodel IR extender. Dit werkt altijd en is zeer eenvoudig en binnen enkele minuten te installeren.

Deze systemen bestaan uit de volgender orderdelen:

  • IR ontvanger: plaats deze in het zicht van de afstandsbediening
  • IR verlengkabel: kabel van de IR ontvanger naar de verlengunit 'IR module'
  • IR verlengunit 'IR module': staat in de kast en ontvangt het signaal van de afstandsbediening. De IR module stuurt dit signaal door naar de IR zender.
  • IR zender: plaats je op het te bedienen apparaat en is verbonden met de IR module. De IR zender stuurt het signaal vervolgens naar het te bedienen apparaat.

De Invisible Control 6 XTRA is ons meest verkochte model. Deze IR extender is ideaal wanneer apparatuur in een tv-meubel staat. Zeer veelzijdig, want werkt met elk apparaat.

Het meest compacte model wat wij verkopen is de IR 100 USB. Hiermee is een mediabox eenvoudig weg te werken achter een tv en blijft deze toch te bedienen met jouw afstandsbediening.

Invisible Control 6 XTRA - Infrarood verlenger - >8 app.

€ 49,99
€ 0,00 € 49,99
Bekijk product

IR 100 USB - Infrarood verlenger - USB gevoed - 1 app.

€ 39,99
€ 0,00 € 39,99
Bekijk product

Draadloze IR extenders

Draadloze IR extenders werken op batterijen en bestaan uit een IR ontvanger en een IR zender die draadloos met elkaar verbonden zijn.

De IR ontvanger wordt in het zicht van de afstandsbediening geplaatst en de IR zender wordt voor het te bedienen apparaat geplaatst.

Wanneer de afstandsbediening wordt gebruikt, stuurt de IR ontvanger het signaal draadloos naar de IR zender, die het signaal vervolgens naar het te bedienen apparaat stuurt.

Een draadloze IR extender is perfect voor wanneer je tv in de woonkamer en je te bedienen apparatuur in een andere ruimte staat. Dit type IR extender is ook zeer geschikt wanneer je gebruik maakt van een tv-muurbeugel.

Powermid XL - Infrarood verlenger - draadloos

€ 49,99
€ 0,00 € 49,99
Bekijk product

Verleng een signaal tot 300 meter

Wanneer je apparaten die op afstand staan wilt bedienen, dan heb je behoefte aan een professionele IR extender. Professionele IR extenders gebruik je bijvoorbeeld om apparatuur te bedienen dat in een andere ruimte staat of zelfs in een ander pand.

Deze sets bestaan standaard uit een ir-ontvanger, ir module en een ir-zender. Om de gewenste afstand te overbruggen maak je gebruik van een UTP-kabel (niet meegeleverd).

Om apparatuur tot op een afstand van 300 meter te bedienen gebruik je één van onderstaande IR extenders:

      IR Control 10 XTRA - Infrarood verlenger - max. 300 m

      € 99,99
      € 0,00 € 99,99
      Bekijk product

      IR Control 10 - Infrarood verlenger - Max. 300 m

      € 89,99
      € 0,00 € 89,99
      Bekijk product

IR extenders worden gebruikt in situaties waarin het gewenste apparaat zich buiten het directe zicht van de afstandsbediening bevindt. Bijvoorbeeld wanneer het in een gesloten kast is geplaatst of zich in een andere kamer bevindt.

Ze zijn handig voor het bedienen van meerdere apparaten vanaf één locatie en voor het verminderen van kabelwarboel door het gebruik van draadloze oplossingen.

Marmitek IR extenders

Marmitek IR extenders zijn een begrip. We hebben al bijna 30 jaar het meest complete assortiment met de juiste oplossing voor elke situatie. Begin vandaag nog met het bedienen van apparatuur dat in een gesloten kast of in een andere ruimte staat!

Terug naar blogs